Márti II2018-01-06T15:15:42+00:00

Márti vallomása:

“meglepő, mennyi mindent szoktam én az evés közben csinálni”

Ismerős Neked ez a probléma kör?

Jobb esetben beszélgetsz, olvasol kaja közben, rosszabb esetben a beszélgetés, olvasás közben úgy mellékesen eszel, nassolsz, rágcsálsz… Könnyedén belecsúszol azokba a káros szokásokba, hogy összekötsz dolgokat. Ennek a leglátványosabb példája a mozi- pattogatott kukorica kombó.  

Multitasking- megvan a kifejezés? Tudod, ezt csinálják gyerekeink, mikor egyszerre tanulnak- állítólag-, zenét hallgatnak, chatelnek és figyelnek ránk. Nem mellesleg  mindezzel megőrjítve minket. Mit is mondunk Nekik? Nem lehet egyszerre hatékonyan tanulni és…

Valami hasonló történik, ha figyelmetlenül eszel. Nem tudod kiélvezni a kajád, az ízeket, illatokat, állagot. Ilyenkor nem étkezel, abrakolsz. Annyit, és azt, amennyi előtted van.

Nincs kontroll, mert nincs figyelem. 

Én: Volt-e valami nehézséged ezen a héten? Okozott-e valami gondot azok közül, amit kértem?

Márti: Nehéz volt, de ezalatt nem azt értem, hogy rossz. Nekem még mindig az első lépés okozza a legnagyobb problémát. Az-az, a multitaskingról leszokni. Ez az, amit a legkönnyebben elfelejtek. Valamelyik este is telefonon beszéltem a barátnőmmel- aki tudja, hogy belevágtam ebbe a programba- , és közben elkezdtem vacsizni. Ő szólt rám, hogy akkor most tegyük le a telefont, vacsorázz meg. De ezzel a legnehezebb megbirkóznom azért is, mert megszoktam, hogy reggeli közben nézem át az e-mailjeimet, futom végig a közösségi oldalakat. És úgy érzem, kimaradok valamiből. De azt is látom, ha betartom, hogy mikor eszek, akkor csak azt élvezem, akkor sokkal jobban kontrollálom a mennyiséget. Tehát…, ez eddig a legnehezebb nekem.

Én: És hogyan állsz a “szabad választás jogával?”

Márti: A főételeknél semmi gond. De őszintén, eddig sem követtem betegesen a diéták korlátait, viszont az azt követő ÉDESSÉG! Olyan kívánós vagyok, muszáj ebéd után édeset ennem! És nem egy kicsit. Sokat! Vagy többször. Főleg olvasás közben. Na itt van lelkiismeretfurdalásom. És tudom is, hogy hülyeség, de tényleg akkor veszem észre, mikor már fél tábla csokit eltüntettem. Azt gondolom, itt lenne még nagyobb szerepe annak, hogy leüljek és egyszerre csak egy dolgot csináljak. Próbálkozom.

És akkor a KIHÍVÁS!

Leülsz már, mikor eszel? Vedd mellé, hogy  lelkiismeret furdalás nélkül választod a kedvenc kajádat – még ha „egészségtelen”is!

Eddig jól hangzik?

Egy kicsi pluszt rakunk rá: próbálj meg figyelmesebben enni!

Annyi tehát a feladatod, hogy minden alkalommal ÜLVE egyél! Közben ne csinálj semmi mást, csak ÉLVEZD a kaját.

Folytasd egy hétig, és miután regisztráltál a Könnyedén Karcsúan Facebook csoportba, oszd meg a tapasztalataid a többiekkel.

Sok sikert a változáshoz!

Tudj meg többet erről az ősi, újból felfedezett súlykontroll programról a Könnyedén Karcsúan előadásból! Kattints ide! 

Elhatároztad, hogy minél hamarabb, és végre sikeresen szeretnél lefogyni!

Kezdj itt, kérd a Könnyedén Karcsúan Programot most!

Vágj bele a személyes programodba ma!