Kezdj rosszul! De kezdj még ma!

Az egyetlen dolog amit rosszul is érdemes tudni az a nyelv.

Rosszul csinálni viszont több dolgot is érdemes!

kezdj mostHányszor süllyedt el a tervezés, tökéletesítés útvesztőjében egy-egy  jó ötleted? Hányszor merült fel benned, hogy ma! Ma tényleg el kellene kezdened valamit. De aztán, “majd holnap” lett belőle. Holnap, mert ma még  át kellene gondolnod, meg kellene tervezned.

És szép lassan múltak a napok, a hetek. Az ötleted először foglalkoztatott, aztán motoszkált, végül beteg lett a gyerek, orvoshoz kellett vinni, s már el is tűnt, amit szerettél volna. Tovaszállt, semmi nem változott, maradt minden a régiben. Vagy rosszabbodott?

A változtatást el kell kezdeni. Bátran! Okosan! Felkészülni amire lehet- de úgysem lehet mindenre.

  • Kezdj még ma!

  • Haladj lassan!

  • Tarts ki hosszan!

És meglátod, megvalósulnak álmaid, eléred céljaid.

Ugyanezt az elvet használd súlyproblémáid kezelésére is.

Készülj fel, amennyire lehet, de ne tétovázz elkezdeni a változást. Nem baj, ha rosszul csinálod, van időd módosítani, tanulni. De csak ha elkezded!

  • Kezdj még ma! Keresd meg azt az apró dolgot, amin ma változtatsz. Pl. egy megállóval előbb leszállsz a buszról; leülsz, miközben eszel; megiszod azt a bűvös minimum 2 liter folyadékot- vizet-, amit javasolnak….
  • Haladj lassan! Ne két hónapra tervezd, és két hétig bírd a változást. Csak annyit módosíts a szokásaidon, amennyi még nem terhel meg. (Holnap ne szállj le két megállóval előbb. De azt az egyet amit tegnap bevállaltál, tartsd be.)
  • Tarts ki hosszan! Egy-egy szokás kialakításához állítólag 21 napra van szükség. Ha 21 napon keresztül tudatosan gyakorlod, akkor rögzül. (Ne szállj le 21 napig egy megállóval előbb, mert unalmas lesz. De lépcsőzz a lift helyett, vidd le a kutyát…)

És közben figyeld magad, az érzéseidet. Ha első perctől utálod, s az első hét végén is így érzel, akkor módosíts valami máson. Keresd az élvezetes kihívásokat. Indulj! Ma!!!

Ha ötletekre van szükséged a változáshoz, jelentkezz az Apró Szokások kihívásra!

Ha már elkezdted, kattints ide, így haladhatsz gyorsító sávon!

2017-08-21T13:32:06+00:00