A siker nem véletlen!2015-10-22T08:41:45+00:00

 A siker megjósolható!

“Ha azt teszed, amit a többi sikeres ember tesz, újra és újra, előbb-utóbb Te is ugyanazt az eredményt fogod elérni: Sikeres leszel. Ebben csak egyetlen do­log tarthat vissza téged: Te magad.” Brian Tracy

Minden sikeres ember életében megtalálod az égető vágyat. Azt az álmot, ami arra inspirálja, hogy cselekedjen. Induljon akkor is, ha fél, ha nem látja tisztán az utat maga előtt. Induljon akkor is, ha tudja, nehézségekbe fog ütközni, kudarcot vallhat.

I. Döntsd el, hogy pontosan mit akarsz, írd le, és a megvalósítására készíts tervet. Határozd el, merre akarsz menni.

Neked sikerült megálmodnod a leghőbb vágyad? Elgondolni, leírni!, hogy fogod érezni magad, amikor eléred? Átérezted a súlyfelesleg nélküli élet felszabadultságát, az egészséges élet könnyedségét? Akarod annyira, hogy már tegnap elkezdted alkalmazni a 3X3 szabály egyikét?

Ma álmaidból célokat varázsolunk

Ahhoz, hogy megértsd a kettő közötti különbséget, írtam két példát:

 • álmom, hogy megmásszam a Kilimanjarót
 • célom, hogy egy év alatt leadjak 10 kilót, és jövő év nyarán elinduljak álmaim túrájára. (azért választottam ezt, mert én tényleg megmásztam)
 • álmom, hogy az utcán végigsétálva csábító, kívánatos nőnek lássanak, soha többé nem érezzem a lesajnáló tekinteteket a súlyom miatt
 • célom, hogy a jövő évben úgy szabaduljak meg 12 kilótól, hogy feszes maradjon a bőröm, és év végén egy divattanácsadó segítségével két számmal kisebb, dögös ruhatárra cseréljem a mostanit

Érzed a különbséget? Az álmod az érzelmeid indítja be, a vágyaidat tükrözi. A célodnak van időkorlátja és objektíven mérhető. Ha csak a mérhető célokra fókuszálsz, el fog fogyni a hited, kitartásod. Jönnek a megszokott problémák, nem mozdul elég gyorsan a mérleg nyelve és feladod.

A céljaid jelölik ki az utat, hogyan juthatsz el az álmaidhoz. Álmaid lendítenek túl a nehézségeken, mikor a céljaid felé vezető úton elfáradsz.

“Egy bölcs ember egyszer azt mondta nekem: „A siker egyenlő a célokkal. Minden más csak magyarázat.” Ha nagy dolgokat akarsz elérni, világos célok, tervek és menetrend nélkül ne is próbálkozz. Ha A pontból B pontba akarsz jutni, mindezekre szükséged lesz. Repülési tervedet pedig még az utazás megkezdése előtt írd le, mert szükséged lesz rá az úton. A „felszálláshoz” is bátorság kell, hiszen a siker nem garantált, neked viszont hinned kell benne. Készülj fel, hogy az út során folyamatosan korrigálnod kell majd az irányt. Azt pedig jó előre el kell határoznod, hogy nem adod fel az utazást, amíg kitűzött úti célodat el nem érted.”         Brian Tracy Repülési terv (ha módodban áll, javaslom, olvasd el ezt a könyvet)

Mi a célod, ami segíteni fog álmaid elérésében? 

gondolkodj

 

Az álmom az, hogy …………………………………

A célom, amivel elérem az álmom az, hogy …………………………………..

 

Ugye nem felejted, a célod mérhető! Kitűzésénél ne foglalkozz még a realitással. Ne engedd, hogy máris letörjön a belső hangocskád “úgy sem vagyok erre képes”. Csak arra koncentrálj, hogy milyen célok segítik megvalósítani álmaidat.

Fontos, hogy célod meghatározásánál el is hidd, képes leszel elérni. Ha belső meggyőződésed visszahúz a tervezésben, ha alattomosan azt suttogja, úgy sem megy majd, csapd be, tedd a céljaid elé: “Mi lenne ha…..” 

Az emberek csupán három százaléka rendelkezik világos, írásban rögzített célokkal és a célok megvalósításáról szóló írásos tervvel. A felnőttek csupán három százaléka tesz valamit minden egyes nap az általa legfontosabbnak tartott cél megvalósításáért. Csak a legjobbak gondolkoznak mindennap céljaikról. Az emberek célok helyett általában vágyakkal rendelkeznek. Remélnek, álmodnak, fantáziáinak.

ok

 Te már eldöntötted, mit akarsz. Le is írtad!

 

Jön a következő lépés.

Már tudod, hogy hova szeretnél érkezni. Most azt kell felmérned, honnan indulsz? Írd le őszintén a mostani helyzetedet, a problémáidat, amik megakadályozzák az áloméletedet. Mérd fel az egészségügyi állapotod, a fittséged, az energia szintedet, a lelki állapotod. Legyél kíméletlenül őszinte magadhoz. Felejtsd el a kifogásokat,  mások hibáztatását, hagyd el a miérteket, koncentrálj a tényekre!

Az induláshoz legalább azt tudnod kell,

 • hány kiló vagy
 • milyen a derék, csípő, mell körfogatod

Ha jobban belemélyedsz, akkor azt is érdemes felmérned: 

 • milyenek az egészségügyi paramétereid – egy általános orvosi vizsgálattal mindezt megtudod
 • testzsír százalékod- van olyan mérleg, ami ezt pillanatok alatt kimutatja

Vizsgáld meg az életmódod,

 • munka/pihenés/ feltöltődés/alvás arányokat
 • vedd nagyító alá aktivitásodat- direkt nem azt írtam, mennyit sportolsz. Arra koncentrálj, mennyire élsz aktívan. Mennyi energiád van reggel, s hogyan alakul nap közben?

Gondold végig eddig fogyókúráid történetét, 

 • vond le a következtetéseket
 • azonosítsd be a kudarchoz vezető szokásaid, problémáid

Figyeld meg a belső párbeszédet, amit most is folytatsz magadban!

 • bizakodó, bátorító
 • eleve negatív hozzáállású
 • bizonytalan
 • félsz a kudarctól, inkább neki sem kezdesz
 • az érzed, “ide Nekem az oroszlánt”, nekimegyek

Mielőtt elkeserednél,

Vedd számba erősségeidet:

 • kitartó vagy
 • változni akarsz
 • szorgalmas vagy
 • kíváncsi
 • nyitott….

Milyen meglévő tulajdonságaid segítenek  céljaid elérésében?

Tervezd meg, mit kell tenned!

És ez nagyon fontos, tenned! 

“Tedd amit tudsz, ott ahol vagy, azzal, amid van, s a többivel ne törődj!”

Eljutottál idáig?

Gratulálok, komolyan gondolod, hogy megoldod a súlyproblémáidat egy életre.

A változásnak rengeteg lehetséges módja van. Van amelyik működik nálad, van amelyik nem.

Elv, amelyik segít Neked sikeresen változni, sokkal kevesebb. Ám ha ezeket az alapelveket betartod, akkor szabadon válogathatsz a módszerek között.  A Tudatos Evők Tanfolyamon ezeket az örök érvényű alapelveket tanulod meg alkalmazni. Segítségükkel képes vagy a szokásaidon hatékonyan módosítani, kialakítani a saját módszered és elfelejteni a fogyókúrákat egy életre :-)!

 

Nézd át, mit írtál? Ugye leírtad! Ne feledd, a megálmodott vágyak és a leírt célok segítenek utadon. Ezek adják meg a választ a legfontosabb kérdésedre, mikor nehézségekbe ütközöl: MIÉRT? Miért akarod? Emlékezz!

Az élet hasonlít egy csomagküldő szolgálathoz,azt kapod, amit kérsz. Ne légy kishitű, kérdd a legjobbat, amit el tudsz gondolni.

Persze aztán el is kell indulnod a céljaid felé, tenni is szükséges. De csak akkor tudsz haladni, ha tudod hova tartasz. “Minden út az első lépéssel kezdődik.”

Gyere, kapcsold be a biztonsági öved! Elindulunk egy élvezetes, különleges utazásra, megmutatom, hogyan élj fogyókúra mentesen, ideális testsúllyal. Nyomd meg a gombot!

zöld gomb

Jó utat, Judit