Az élet hasonlít egy csomagküldő szolgálathoz.2015-09-23T06:45:57+00:00

Azt küldi, amit kérsz.

Akkor miért ne kérnéd azt, amire legjobban vágysz?

Már tudod, melyik étkezési típusba sorold magad, elkezdtél ismerkedni az éhség fontosságával, és egy villanásnyi ismeretet kaptál milyen lesz, ha tudatosan irányítod az étkezéseidet.

Most jön az ízelítők talán legfontosabb része!

Ha ezt átugrod, akkor a sikeres 3% helyett garantáltan az első leckében említett 

97%-ban végzed 🙁

Akkor olvass tovább, ha elég időd van, nyugodt környezetet tudsz kialakítani, és képes vagy ráhangolódni önmagadra. Készíts elő papírt- legjobb, ha most nyitsz egy füzetet (fizikális vagy digitális formában)-, írószert, teremtsd meg a nyugalmad és úgy kezdj bele. Válaszolj őszintén, álmodozz bátran!

Mit akarsz igazán?

Feltételezem, fogyni. És az első kérdés, ami felmerül benned: Hogyan? Hogyan lehetne végérvényesen lefogynod? Mutassa már meg valaki, hogyan fogyózz úgy, hogy többé nem hízod vissza!

Pedig a legfontosabb kérdés: MIÉRT?

Miért szeretnél lefogyni? Ha ezzel tisztába leszel akkor ez az álmod majd átsegít a nehézségeken, a rossz napokon, azon a héten, amikor úgy érzed, sem kedved, sem energiád nincs Tudatosan Enni. Lesz ilyen.

Első kérdés: MIÉRT szeretnél lefogyni?

Van-e valamilyen égető vágyad, amit azzal érsz el, ha lefogytál? Koncentrálj! Égető vágyad! Nem annyi, hogy a szomszéd lányra szeretnél hasonlítani, aki szőke, hosszú combú, 50 kg vaságyastul, és gyönyörű. Valami olyan álmod, ami elég nagy, elég értékes. Neked!

 • az egészségedet helyrehozni
 • pozitív példát mutatni a gyerekeidnek
 • esélyt teremteni, hogy majd futhass az unokáid után
 • soha többé nem érezni másodosztályú állampolgárnak magad a buszon
 • elcsavarni A! fiú fejét
 • lefutni a maratont
 • soha többé nem érezni a próbafülkében, hogy nem akarsz tükörbe nézni

gondolkodj

Találd meg a leghőbb vágyadat. Gondolkodj szabadon. Miről álmodnál, ha tudnád, hogy száz százalékig biztos a sikered? Írd le!

 ———————————–

———————————–

Álmodj!

Eszedbe jutott közben, hogy ezt Te úgysem…? Játssz tovább! Megkaptad amit szeretnél, lefogytál, elérted amire legjobban vágytál. Fesd le és éld át minél részletesebben hogyan érzed magad, milyen ruhában vagy, kik vesznek körül, mit csinálsz? Érezd a változást!

————————————-

Második kérdés: Ha megvan álmaid élete, gondold végig, mi ennek az akadálya? Írd le az összeset! Ne sajnáld rá az időt, gyűjtögess csak.

————————————-

————————————-

Van egy közös vonása azoknak, akik képtelenek megszabadulni súlyfeleslegüktől: foggal-körömmel ragaszkodnak nézeteikhez, amelyek alátámasztják sikertelenségüket. Ha megfigyeled, ezek között soha nem szerepel:”mert nem vagyok elég kitartó”

A mentségek azért veszélyesek, mert gyakran életfilozófiának álcázzák őket.

 • Nem tudok lefogyni, nincs mit tennem, ezt az alkatot örököltem.
 • Nincs időm ezzel foglalkozni a napi hajtás mellett. Ott a munkám, a családom…
 • Így szeressenek, ahogy vagyok, ne a külsőm alapján ítéljenek.

Írtál le hasonlókat?  Akkor szedd ízekre őket! Apró cafatokra, és őszintén válaszold meg magadnak, melyik az, amelyik csak jól felépített kifogás, s melyik a valóban megmásíthatatlan tény? Keresd meg a fő kifogásod, a Te zöld elefántod, amelyik szeretettel tapossa össze álmaid.

Most egy kényes lépés jön! Álmaidból célokat kell varázsolnunk. Ahhoz, hogy megértsd a kettő közötti különbséget, írtam két példát:

Az álmom, hogy megmásszam a Kilimanjarót.

A célom, hogy egy év alatt leadjak 10 kilót, és jövő év nyarán elinduljak álmaim túrájára. (azért választottam ezt, mert én tényleg megmásztam)

Az álmom, hogy az utcán végigsétálva csábító, kívánatos nőnek lássanak, soha többé nem érezzem a lesajnáló tekinteteket a súlyom miatt.

A célom, hogy a jövő évben úgy szabaduljak meg 12 kilótól, hogy feszes maradjon a bőröm, és év végén egy divattanácsadó segítségével két számmal kisebb, dögös ruhatárra cseréljem a mostanit.

Érzed a különbséget? Az álmod az érzelmeid indítja be, a vágyaidat tükrözi. A célodnak van időkorlátja és objektíven mérhető. Ha csak a mérhető célokra fókuszálsz, el fog fogyni a hited, kitartásod. Jönnek a megszokott problémák, nem mozdul elég gyorsan a mérleg nyelve és feladod.

A céljaid jelölik ki az utat, hogyan juthatsz el az álmaidhoz, az álmaid lendítenek túl a nehézségeken, mikor a céljaid felé vezető úton elfáradsz. 

“Egy bölcs ember egyszer azt mondta nekem: „A siker egyenlő a célokkal. Minden más csak magyarázat.” Ha nagy dolgokat akarsz elérni, világos célok, tervek és menetrend nélkül ne is próbálkozz. Ha A pontból B pontba akarsz jutni, mindezekre szükséged lesz. Repülési tervedet pedig még az utazás megkezdése előtt írd le, mert szükséged lesz rá az úton. A „felszálláshoz” is bátorság kell, hiszen a siker nem garantált, neked viszont hinned kell benne. Készülj fel, hogy az út során folyamatosan korrigálnod kell majd az irányt. Azt pedig jó előre el kell határoznod, hogy nem adod fel az utazást, amíg kitűzött úti célodat el nem érted.”         Brian Tracy Repülési terv (ha módodban áll, javaslom, olvasd el ezt a könyvet)

Harmadik kérdés: Mi a célod, ami segíteni fog álmaid elérésében? 

Ne foglalkozz még a realitással. Ne engedd, hogy máris letörjön a belső hangocskád, úgy sem vagy erre képes. Csak arra koncentrálj, hogy milyen célok segítik megvalósítani álmaidat. Ugye nem felejted, a célod mérhető! És ha belső meggyőződésed visszahúz a tervezésben, csapd be, tedd a céljaid elé: “Mi lenne ha…..”

———————————-

———————————-

Negyedik kérdés: Ez elég kemény. Hol állsz most? Írd le őszintén a mostani helyzetedet, a problémáidat, amik megakadályozzák az áloméletedet. Mérd fel az egészségügyi állapotod, a fittséged, az energia szintedet és a lelki állapotod. Legyél kíméletlenül őszinte magadhoz.

———————————-

———————————-

De hogy jó is következzen, mielőtt elkeserednél, vedd számba erősségeidet. Mi az, ami segíteni fog céljaid elérésében? Mit kell TENNED?

És ez nagyon fontos, tenned! 

“Tedd amit tudsz, ott ahol vagy, azzal, amid van, s a többivel ne törődj!”

———————————–

———————————–

Ha nem döntesz tudatosan a cselekvés mellett, az elméd visszatérít a régi kerékvágásba. Ez a legkisebb ellenállás törvénye. Ezen segíthet az

Ötödik kérdés:  Készülj fel az akadályokra. Nincs siker akadály nélkül. Vedd számba, mik fognak hátráltatni, melyek rángatnak vissza, és melyik lesz a megmászhatatlannak tűnő szikla. Készíts stratégiát a megoldásukra, elkerülésükre. Kezd a legnagyobbal! Pl:

 • Mit fogsz csinálni a családi vacsorákon, hogy ne tömd tele magad?
 • Mi lesz az elcsábulással a süteményes pult előtt?
 • Hogyan szervezed meg a családod étkeztetését, a bevásárlást?
 • Mit csinálsz, mikor egyedül vagy és csokoládéval vigasztalnád magad?

Találd meg, azonosítsd be azt a zöld elefántot, és építs stratégiát a lepuffantására.

Hatodik kérdés: Nézd át, mit írtál? Ugye leírtad! Ne feledd, a megálmodott vágyak és a leírt célok segítenek utadon. Ezek adják meg a választ a legfontosabb kérdésedre, mikor nehézségekbe ütközöl: MIÉRT? Miért akarod? Emlékezz!

Az élet hasonlít egy csomagküldő szolgálathoz,azt kapod, amit kérsz. Ne légy kishitű, kérd a legjobbat, amit el tudsz gondolni.

Persze aztán el is kell indulnod a céljaid felé, tenni is szükséges. De csak akkor tudsz haladni, ha tudod hova tartasz. “Minden út az első lépéssel kezdődik.”

Gyere, kapcsold be a biztonsági öved! Elindulunk egy élvezetes, különleges utazásra, ahol megtanulod, hogyan élj fogyókúra mentesen, ideális testsúllyal. Csak nyomd meg a gombot!

zöld gomb