Ötletek, hogyan utasítsd vissza a szíves kínálást – mert ugye van ahol megsértődnek, ha nem veszel. 

1) A Komédiás: “Nem, köszönöm! Képtelen vagyok még egy falatot enni, így is kezdem magam libának érezni – egy kicsit túltömöttnek.” Legyél könnyed.

2) A Professzor: Várj egy pillanatot, közben emeld fel az összeszorított öklödet, és így mondd: “Tudod, hogy ez a gyomrod tényleges mérete? Hihetetlen belegondolni, hogy mégis mennyi mindet belepakoltam. Nem fér bele több!”

3) A Szülő: Nem baj, ha egyszerűen nemet mondasz. Túl gyakran félünk kijelölni a határokat. Mondd, hogy “köszönöm, nem” udvariasan, de meggyőződéssel. Gyakorold, egyedül, hogy könnyedén menjen.

4) A terapeuta: Ne felejtsd, hogy az emberek hozzászólása gyakran saját vágyukat tükrözi. A kínálónak ajánld fel megnyugtató segítségedet, így a nyomás és a fókusz lekerül rólad. Mondd: “Úgy hangzik, mintha enni szeretnél még . Nyugodtan vegyél!”

5) A bűvész: próbáld elterelni a témát. Ügyelj arra, hogy mindig kéznél legyen egy bók, “A pite fantasztikus! Megvan a receptje?”

Ezekkel a trükkökkel  át lehet irányítani a hangsúly az evésről, valami másra, kedvesen ki lehet kerülni a túlzó tukmálást, a nélkül, hogy bárkit megsértenél.

 Olvass még ötleteket arról hogyan úszhatod meg a karácsonyi + kilókat 

2015-12-20T19:08:05+00:00