• Számold a kalóriákat…..mert nem bízhatsz meg az éhségedben!
  • Porciózd az ételeidet….mert nem bízhatsz a jóllakottság jelzésében!
  • Nem hagyhatod abba a diétás étrendet, az edzésprogramot addig, amíg el nem éred a “ideális testsúlyod”…mert csak akkor lehetsz boldog és egészséges!
  • Minden gondodra gyógyszer kell…mert nem bízhatsz abban, hogy  jól működnek az öngyógyító folyamataid.
  • Megmondják melyek a jó, és rossz ételek…mert szerintük képtelen vagy helyesen választani ösztöneid segítségével.
  • Szabályokat, étkezési terveket adnak, egzakt módon számolható kalóriákkal bombáznak….a helyett, hogy engednék, hogy a tested válasszon.

Helló, DiétaŐrültek!

HA MEGISMERED A TUDATOS ÉTKEZÉST, MEGTANULSZ ÚJRA BÍZNI A TESTEDBEN!
De ahhoz, hogy képes legyél hallgatni rá, fel kell építened az önbizalmadat.
Ellenkező esetben úgy fogod használni, mint egy újabb diétát. Megbízol benne, ha épp ahhoz van kedved.

MIT ÉRTEK EZ ALATT?

Hogy csak akkor hallgatsz a testedre, amikor egészséges ételeket vágysz, és figyelmen kívül hagyod a jelzéseit, mikor más után sóvárogsz. Lehet ez étel, vagy valami egészen más, mondjuk a kényelem, az önkényeztetés, vagy egy kis csokoládé 🙂

creme_bruleeHa csak akkor hallgatunk a testünkre, mikor étkezési időben jelez, s elutasítjuk ugyanezt egy órával az ebéd után, vagy délután, akkor nem bízunk magunkban eléggé.

Testünk megérdemli az esélyt, hogy megértsük, és tiszteletbe tartsuk. Tudja, mi a legjobb nekünk, függetlenül attól, hogy ez egybeesik-e a tanult étkezési normáinkkal, vagy sem. Azt is megérdemeljük, hogy felismerjük az éhségünk igazi természetét. Fizikailag, lelkileg, vagy érzelmileg vagyunk-e éhesek? Ha hallgatsz a testedre, képes leszel megkülönböztetni a sóvárgást a vágytól, a valódi éhséget a lelki kielégítetlenségtől.

Bíznod kell a testedben! Minden alkalommal. Nem csak akkor, amikor az általános egészségügyi elveknek megfelelően jelez. (itt az ideje, hogy elfelejtsd a konvencionális kategóriákat)

BÍZNOD KELL A TESTEDBEN,

  • akkor is, ha lustálkodásra vágysz egy kemény edzés helyett.
  • akkor is, ha egy-két órával az ebéd után éhes vagy.
  • akkor is, ha híztál (vagy úgy érzed, még mindig hízol)

ÉS ITT KEZDŐDIK AZ ÖSZTÖNÖS EVÉS VARÁZSLATA!

Ha megbízol maradéktalanul tested jelzéseiben, megajándékoz az éhség természetes felismerésével, azzal a képességgel, hogy tökéletesen ki tudod választani, melyik ételre van szükséged. Nincsenek tiltott ételek. Megajándékoz a mozgás, pihenés természetes ritmusával, sőt azzal a boldogsággal, hogy csodálatos vagy. Minden tudást birtokolsz, amire szükséged lehet.

Ahelyett, hogy azt várnánk, ellenségként kezeld saját vágyaid, érzéseid, megtanítjuk felismerni, értelmezni őket. Így a nem létező ellenségből barátoddá, segítőddé szelídülnek.
valtozzHa éhes vagy, annak ellenére, hogy nem kellene annak lenned, hidd el, s tiszteld magad, egyél. Egyél lelkiismeret furdalás, és rossz érzések nélkül. Ha aludni vágysz, de edzened kéne, engedd meg magadnak azt a luxust, hogy  bízod magadban. Pihenj.

Így a tested is elkezd bízni benned. Egyre kevésbé éli meg stresszként a döntéseidet. Ha meg mered adni neki, amire szüksége van, lassan elfelejti, hogy éhínségre rendezkedett be (hiszen a megszorító diétákkal ezt tanítottad Neki).
És közösen meggyógyítjátok a rossz beidegződésekből származó károkat, amelyeket elkövettél magad ellen az elmúlt években. Belépsz egy boldogító, energiákkal teli világba, ahol a fogyókúrák szabályai helyett Te határozod meg, irányítod az evéshez való viszonyodat. Megtanulsz bízni, dönteni, felelősséget vállalni.
Minden út az első lépéssel kezdődik.

Csak bízz önmagadban!

És ha valami újat keresel, mert a régi módszerek nem működnek, tedd meg az első lépést Velem!

Könnyedén megélhető apró, ám annál hatásosabb változásokat mutatok három héten keresztül:
Itt tudsz jelentkezni:

2017-08-24T09:23:44+00:00